FERHATPAŞA İLKOKULU

17.05.2013 5283

Osmanlı devleti zamanında Vilayet olan Çatalca'ya, 16.yüzyılda Ünlü  Osmanlı  Vezirlerinden  Ferhat Paşa  kendi adıyla anılmak üzere tarihimizin  usta mimarı Mimar Sinan'a bir cami ve çeşme yaptırmıştır.Cami ve çeşmenin bulunduğu  mahallenin adı Ferhatpaşa olarak günümüze kadar gelmiştir. Okulumuz bu mahallede olduğu için adını Ferhatpaşa olarak almıştır.

Okulumuz 1923 yılında Cumhuriyet'in İlanı ile beraber eğitim ve öğretime başlamıştır. Okulun  ilk binası ahşap olarak yapılmıştır. Bahçenin ön tarafında zemin dâhil iki katlı, yanda iki merdivenle balkona çıkılıp giriş kapısına gelindiği eski mimari stillere güzel bir örnek teşkil ediyordu.

Tarihçe

Zamanla ihtiyaca cevap veremediği için 1960-1961 Öğretim Yılından itibaren on iki dersliği ve iki idareci odası olan yeni bir okul binası yapılarak eğitim ve öğretime devam edilmiştir.1993-1994 Öğretim Yılından itibaren İlkokul düzeyindeki eğitim ve öğretimimiz İlköğretim Okulu olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Mevcut ihtiyaca cevap veremediği için Kasım 2005 tarihinden itibaren eski okul binamızın yıkılmasına başlanmıştır.Yeni binamız yapılana kadar Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda eğitim ve öğretime devam edilmiştir.

Yeni binamızda eğitim-öğretime  Eylül 2006 tarihinde başlanmıştır.Yeni binamızda 2 Fen Laboratuarı, 1 Bilgi Teknolojisi Sınıfı, 1 Çok Amaçlı Salon, 4 Anasınıfı, mutfak, 32 derslik bulunmaktadır. Derslik sayımız yetersiz olduğu için kat aralarındaki koridorlar pimapen ile bölünerek 2 sınıf ve rehberlik servisi odası yapılmıştır. Şu an Ferhatpaşa İlkokulu tekli öğretim ile hizmet vermektedir. Ferhatpaşa İlkokulu´nda 1150 öğrencimiz bulunmaktadır.

Okulumuz   1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 32 Sınıf Öğretmeni, 2 İngilizce Öğretmeni, 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ve 4 Anasınıfı Öğretmeni bulunmaktadır. Okulumuzda 8 yardımcı hizmetler personeli görev yapmaktadır.

Okulumuz ilçemizin eğitim ve öğretim başta olmak üzere hemen her alanda öncü ve güçlü bir eğitim kurumudur. İlçemizde yapılan her türlü sosyal, kültürel ve spor etkinliklerine katılmakta ve genellikle ilk dereceleri almaktadır. İl çapında yapılan etkinliklerde de dereceler almaktadır. Öğrencilerimizi geleceğe daha iyi hazırlayacak ve eğitim kalitemizi artıracak her türlü imkânlardan faydalanılmaktadır. Okulumuz her yönüyle çevrenin örnek ve başarılı bir okuludur.